Mittwoch, 20. Februar 2013

Aktivitet 1, tekst 2

Resume` af teksten 

" Sms´er ødelægger ikke sproget" af Maria Præst

Sprog har mange ansigter. I ordbogen forklarer man det sådan: " et system af lyde eller skrifttegn, som kombineres efter visse regler, og som mennesker bruger til at udtrykke sig med." 
Nu opstod der et nyt sprog: sms- sproget. Når vi skriver sms´er eller en mail sjusker vi med vores sprog og tegnsætning. Men Jørn Lund, sprogforsker og direktør for Det Danske Sprog- og Litteraturselskab mener, det har ingen betydning på vores danske sprog. Sms- sprog kan i dette tilfælde betragtes som et sprog i sig selv. 
Som fokuspunkt har jeg valgt et citat af Jørn Lund:
" Det er en myte at sms-sproget påvirker vores traditionelle tale- og skriftsprog. Det er en helt anden sprogtype, hvor alt er tilladt, og man blander tegn, bogstaver og tal. Det har endnu ikke været nogle tegn på afsmitning." 
Når man kigger i sms- ordbogen finder man ord som fx :CFØLI som betyder selvfølgelig. Det er noget vi allesammen kender. Man bruger andre ord når man skriver sms eller mails. Men når man sidder sammen, bruger vi vores almindelige, traditionelle tale- og skriftsprog.

1 Kommentar:

  1. Hej Sarah

    Ja, er det ikke rart at høre, at SMS sprog og forkortelser ikke ødelægger vores traditionelle skrive- og talesprog? Det er ellers en tankegang, man ofte tidligere har kunnet møde i offentlige debatter.

    - Men at det faktisk er et "sprog" som i højere grader er i stand til skriftligt at kommunikere følelser, og således forsøger at kompensere for fraværet af kropssprog(-også i form af smileys).

    Venlgst, Helen

    AntwortenLöschen